Проблем свързан с phpmyadmin и user-agent

Всичко за форумната система phpBB
Потребителски аватар

Автор на темата
Scorpions95 rock
Потребител
Потребител
Мнения: 842
Регистриран: 07 фев 2017, 19:16
Местоположение: НЯКЪДЕ СИ
Се отблагодари: 25 пъти
Получена благодарност: 4 пъти
Години: 23
Контакти:

Проблем свързан с phpmyadmin и user-agent

Мнение от Scorpions95 rock » 10 юли 2018, 16:13

TheRedShoko написа:
10 юли 2018, 16:09
Пусни следната заявка към базата данни и след това кажи на приятеля ти да пробва отново.

Код: Избери всички

ALTER TABLE phpbb_mobile_logs MODIFY COLUMN user_agent VARCHAR(511);
А как? :huh:

Потребителски аватар

TheRedShoko ReShoko
Модератор
Модератор
Мнения: 961
Регистриран: 06 окт 2016, 07:42
Местоположение: Бургас
Се отблагодари: 3 пъти
Получена благодарност: 51 пъти

Проблем свързан с phpmyadmin и user-agent

Мнение от TheRedShoko ReShoko » 10 юли 2018, 16:14

Кликаш горе на бутончето SQL и поставяш заявката.

Потребителски аватар

Автор на темата
Scorpions95 rock
Потребител
Потребител
Мнения: 842
Регистриран: 07 фев 2017, 19:16
Местоположение: НЯКЪДЕ СИ
Се отблагодари: 25 пъти
Получена благодарност: 4 пъти
Години: 23
Контакти:

Проблем свързан с phpmyadmin и user-agent

Мнение от Scorpions95 rock » 10 юли 2018, 16:16

TheRedShoko написа:
10 юли 2018, 16:14
Кликаш горе на бутончето SQL и поставяш заявката.
а това

Код: Избери всички

SELECT * FROM `phpbb_mobile_logs` WHERE 1
да го махам ли?
или като следващ ред?

Потребителски аватар

JustyleR
Модератор
Модератор
Мнения: 337
Регистриран: 24 фев 2017, 18:59
Местоположение: Русе
Се отблагодари: 3 пъти
Получена благодарност: 16 пъти
Години: 19
Контакти:

Проблем свързан с phpmyadmin и user-agent

Мнение от JustyleR » 10 юли 2018, 16:19

Махаш и поставяш по-горния код.
Steam | Github
Вече не ползвам Skype, ако има нещо ми пишете на лично или в Discord сървъра.

Потребителски аватар

Автор на темата
Scorpions95 rock
Потребител
Потребител
Мнения: 842
Регистриран: 07 фев 2017, 19:16
Местоположение: НЯКЪДЕ СИ
Се отблагодари: 25 пъти
Получена благодарност: 4 пъти
Години: 23
Контакти:

Проблем свързан с phpmyadmin и user-agent

Мнение от Scorpions95 rock » 10 юли 2018, 16:21

JustyleR написа:
10 юли 2018, 16:19
Махаш и поставяш по-горния код.
А как да го запазя?

Потребителски аватар

JustyleR
Модератор
Модератор
Мнения: 337
Регистриран: 24 фев 2017, 18:59
Местоположение: Русе
Се отблагодари: 3 пъти
Получена благодарност: 16 пъти
Години: 19
Контакти:

Проблем свързан с phpmyadmin и user-agent

Мнение от JustyleR » 10 юли 2018, 16:22

Долу в дясно има едно бутонче с името "Go"..
Steam | Github
Вече не ползвам Skype, ако има нещо ми пишете на лично или в Discord сървъра.

Потребителски аватар

Автор на темата
Scorpions95 rock
Потребител
Потребител
Мнения: 842
Регистриран: 07 фев 2017, 19:16
Местоположение: НЯКЪДЕ СИ
Се отблагодари: 25 пъти
Получена благодарност: 4 пъти
Години: 23
Контакти:

Проблем свързан с phpmyadmin и user-agent

Мнение от Scorpions95 rock » 10 юли 2018, 19:56

JustyleR написа:
10 юли 2018, 16:22
Долу в дясно има едно бутонче с името "Go"..
Запасих го, но отново не му става нещо
Потревбител написа:не вдигнеш символите на полето - няма да стане.
Изображение
Потребител написа:това е user agent-a: Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 11_4 like Mac OS X) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/11.0 Mobile/15E148 Safari/604.1
Човека използва браузър Safari.

Потребителски аватар

TheRedShoko ReShoko
Модератор
Модератор
Мнения: 961
Регистриран: 06 окт 2016, 07:42
Местоположение: Бургас
Се отблагодари: 3 пъти
Получена благодарност: 51 пъти

Проблем свързан с phpmyadmin и user-agent

Мнение от TheRedShoko ReShoko » 10 юли 2018, 23:00

Няма логика да прави проблем дори и със старите настройки. User agent-a му е 136 символа, а полето приема 511 (преди беше 255). Пробвай да пишеш на автора на добавката, може той да има някакви идеи.

Потребителски аватар

Автор на темата
Scorpions95 rock
Потребител
Потребител
Мнения: 842
Регистриран: 07 фев 2017, 19:16
Местоположение: НЯКЪДЕ СИ
Се отблагодари: 25 пъти
Получена благодарност: 4 пъти
Години: 23
Контакти:

Проблем свързан с phpmyadmin и user-agent

Мнение от Scorpions95 rock » 16 юли 2018, 10:03

TheRedShoko написа:
10 юли 2018, 23:00
Няма логика да прави проблем дори и със старите настройки. User agent-a му е 136 символа, а полето приема 511 (преди беше 255). Пробвай да пишеш на автора на добавката, може той да има някакви идеи.
Ето какво добави още потребитля
Потребител написа:в теб (в твоя форум) е проблема, опитай се да го решиш по начина описан по-горе. Браузъра на Фейсбук е пак Safari.
Като той е забелязал. проблема при влизане през фейсбук

Ето какво ми каза автора на разширението
Sniper_E написа:
12 юли 2018, 22:28
ivailo95 написа:
11 юли 2018, 12:04
Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 11_4 like Mac OS X) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/11.0 Mobile/15E148 Safari/604.1
That is 135 characters. User agent is setup for 255 characters. [c]'user_agent' => array('VCHAR:255', ''),[/c]
He should have been picked up using iPhone with that user agent info. You may have a different problem.

Not sure about [c]safari (facebook browser) browser[/c] Maybe it is adding to the user agent string making it more than 255 characters.
Have him connect to here or at my test site with that browser and see if he has that problem.
Sniper_E написа:
12 юли 2018, 22:35
The correct syntax for that if statement for portal would be written like this...

[c]{% if MOBILE_ENABLE && S_MOBILE_WELCOME && S_MOBILE_NAME && (SCRIPT_NAME == "index" || SCRIPT_NAME == "app/portal") %}[/c]

Given that [c]SCRIPT_NAME == "app/portal"[/c] works in the portal as Unantastbar stated.
Ето какво каза автора също:
Изображение

Потребителски аватар

TheRedShoko ReShoko
Модератор
Модератор
Мнения: 961
Регистриран: 06 окт 2016, 07:42
Местоположение: Бургас
Се отблагодари: 3 пъти
Получена благодарност: 51 пъти

Проблем свързан с phpmyadmin и user-agent

Мнение от TheRedShoko ReShoko » 16 юли 2018, 10:50

Човекът ти е казал какво да направиш. Какво очакваш от нас? Накарай приятелят си да влезе в някой от сайтовете, за да може автора да си дебъгне проблема. Ако там работи - търси проблем другаде.

Отговори

Върни се в “PhpBB”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта