StatsX New [Нова StatsX система]

Неодобрените плъгини биват прехвърляни в този раздел. Не препоръчваме да ги ползвате, тъй като най-вероятно съдържат бъгове или същестуват такива плъгини, които вършат по-добра работа от тези тук.
Аватар
Tornado_SW
Извън линия
AMXX Скриптър
AMXX Скриптър
Мнения: 159
Регистриран на: 04 Фев 2020, 22:41
Се отблагодари: 28 пъти
Получена благодарност: 76 пъти
Обратна връзка:

StatsX New [Нова StatsX система]

Мнение от Tornado_SW » 27 Апр 2020, 03:56

Изображение
version 1.4 final

Нова, изцяло пренаписана от мен, с повече екстри и много по-добър дизайн StatsX система. В сравнение със старата, тази е по-оптимизирана, с по-добре написан код. В нея са добавени неща като /knife, /headshot, /grenade (които са да видите колко направени убийства имате от тези за съответен мап), /maptop, нов уникален дизайн на добре познатите ни команди като /top15, /rankstats и прочие. Съобщенията са направени цветни, чрез CromChat библиотеката. Също така имате възможност да си настроите дизайна на motd екраните по ваше желание (цветове, големина, местоположение, т.н.). За тази цел обаче е препоръчително да имате малка представа от html. По-долу ще видите как става настройването. Оправени са и някои бъгове. Като цяло тази система е по-съвременна.

Команди + обяснение

/topX - (като X е бройката на играчите които излизат на motd). Изкарва motd екран с топ играчи на сървъра. В зависимост от cvars (по-долу ще ги видите), на всеки играч показва неговия резултата. По подразбиране резултатите на всички ще излизат по този начин: Kills, Deaths, Damage, Shots, Hits, Headshots, Percentage HS, C4 Planted, C4 Defused. Снимка.
- ВАЖНО! Понеже лимитът на motd екрана е до около 1500 символа, ако статиските на всички играчи са твърде големи, ще започват да изчезват някои от символите на екрана. За тази цел е направено имената на играчите да са до 23 символа САМО за този тип top15. Но въпреки това пак има голям шанс това да се случи!

/maptop - Изкрарва motd екран с топ играчи на мапа. На всеки играч показва резултатите по следния единствен начин: Kills, Headshots, Percentage HS, Knives, Percentage KV, Grenades, Percentage GD. Снимка.
- Запазването на резултатите за мапа е по STEAM ID.

/rankstats - Показва full-time ранк статистиката на играча в мотд (Kills, Deaths, Hits, Shots, Damage, Eff., Acc.), както и ударите които е нанесал на всички играчи (Head, Chest, Stomach, Left arm, Right arm, Left leg, Right leg). Снимка.

/stats - Показва меню от което може да видите stats или rankstats на всички играчи според това което сте избрали.

/statsme - Показва 3 колони от статистики на играча в мотд. В първата са на всичките ясни Kills, Deaths, Hits, Shots, Damage, Eff., Acc.. Във втората е направено наистина уникално. Снимка. Ето малко повече:
- Played Time - Показва играното време на играча за целия период който е играл в сървъра.
- C4 Planted - Показва общия брой на заложените бомби на играча.
- C4 Defused - Показва общия брой на обезвредените бомби на играча.
- C4 Exploded - Показва общия брой на успешно експлодиралите бомби на играча.
- Role - Показва ролята на играча в сървъра (Админ, ВИП, т.н.). В случай че ползвате chat manager-a на OciXCrom, ролите ще се показват в зависимост от префиските които сте задали в конфигурационния файл на плъгина му. Ако не я използвате по подразбиране ще показва Player, но може да го промените от #define DEFAULT_ROLE_NAME в StatsX плъгина.
- Skill Level - Показва цялостното ниво на умение на играча в Progress Bar и проценти.
- Last Activity - Показва последната активност на играча в сървъра като мм/дд/гггг - чч/мм/сс формат.
  • Играното време на играча и последната му активност се запазват чрез nvault по STEAM ID.
И третата колона показва статистиката на играча за всяко оръжие, което е използвал за мапа (Kills, Deaths, Hits, Shots, Damage, Acc.)

/hp - Когато играч бъде убит, в чата ще му покаже името на убиеца, името на оръжието с което го е убил, дистанцията от която го е убил (в метри), останалата му кръв и броня, и ударите които му е нанесал по тялото (ако има такива). Снимка.

/me - Показва в чата целия damage (с hits) който сте нанесли за рунда ако сте направили такъв. Снимка.

/score - Показва в чата общия резултат за двата отбора както и техния Acc. и Eff. в проценти. Снимка.

/report - Докладвате на отбора в чата какво оръжие държите в момента, колко клипс/амуниции има (ако оръжието има такива), вашата кръв и броня.

/rank - Показва в чата ранка ви колко от колко е, всичките убийства които сте направили, както и всичките удари, eff. и acc. Снимка.

/switch - Включва/изключва Hud уведомленията.

/inforank - Включва/изключва информацията за ранка на играча, която се показва на всеки нов рунд. По-долу ще научите повече за тази информация.

/headshot - Показва в чата колко headshot убийства (и в % от всичките ви убийства) имате направени за мапа. Снимка.

/knife - Показва в чата колко knife убийства(и в % от всичките ви убийства) имате направени за мапа. Снимка.

/grenade - Показва в чата колко grenade убийства (и в % от всичките ви убийства) имате направени за мапа. Снимка.

StatsX опции за персонализиране

Вградени са опции за custom-изиране на StatsX системата както е направено и при старата. Всяка опция може да се включва и изключва. Опциите са следните (+ пояснение):

KillerChat - Показва информацията на жертвата в чата, взета от /hp и /me. Само че при /me показва нанесения damage (с hits) само на убиеца, не на всички. Снимка.

ShowAttackers - Показва HUD съобщение на играча след като умре, списък с всички имена, които са го атакували/убили, както и техните удари, щети, и HS (ако има такъв). Снимка.

ShowVictims - Показва HUD съобщение на играча след като умре, списък с всички имена, които е атакувал/убил, както и неговите удари, щети и оръжието с което ги е убил, спрямо тях. Снимка.

ShowKiller - Показва HUD съобщение на играча след като умре, информация за играчът, който го е убил (име, оръжие с което го е убил, дистанция, щети, удари и на колко кръв и броня е останал). Под нея и информация за самия играч, който е умрял (жертвата), ако е нанесал някакви щети (с hits). И под нея, ударите които убиеца му е нанесал по тялото. Снимка.

ShowTeamScore - В края на рунда показва HUD съобщение на всички играчи с общия резултат за двата отбора, както и техните eff./acc. за рунда. Снимка.

ShowTotalStats - В края на рунда показва HUD съобщение на играча с общата му статистика за рунда (убийства, HS, удари, изстрели). Снимка.

ShowMostDisruptive - В края на рунда показва HUD съобщение на всички играчи с най-разрушителния играч (най-много направени щети) за рунда (щети, удари, eff. acc.). Снимка.

ShowBestScore - В края на рунда показва HUD съобщение на всички играчи с най-резултатния (най-добрия) играч за рунда (убийства, HS, eff., acc.). Снимка.

EndPlayer - Показва статистиката на всеки играч индивидуално (statsme) в края на мапа.

EndTop15 - Показва /top15 в края на мапа.

EndMapTop - Показва /maptop в края на мапа.

ShowStats - Включва/изключва HUD съобщенията.

ShowDistHS - Показва дистанцията и HS в HUD съобщенията ShowAttackers и ShowVictims.

SpecRankInfo - Показва ранка на играча (колко от колко е), когото spectate-вате докато сте мъртви в HUD съобщение. Единствената разлика в сравнение със старата StatsX система е, че тук съощението си сменя цвета всяка секунда и е по-colorful по този начин. Снимка.

Останалите:
SayHP SayStatsMe SayRankStats SayMe SayRank SayReport SayScore SayTop15 SayMapTop SayHS SayKnife SayGrenade SayStatsAll
са ясни. Включват/изключват съответните команди.

Ранк информация

В системата е добавена функция, която на всеки нов рунд ще уведоми играчът в чата дали е качил/спаднал ранк, както и дали е влязал/излязал от топ15 (по подразбиране, може да се промерни чрез cvar). Ако ранка си му остане същия на новия рунд няма да показва нищо.

Ако играчът качи нов ранк, ще му изпише следното съобщение:
Congratulations, you got up with X rank/s! Now your rank is X of X.

Ако ранкът на играча спадне, ще му изпише следното съобщение:
Bad, you got X ranks down! Now your rank is X of X.

Ако играчът влезе в топX, ще му изпише следното съобщение:
Congratulations, you are logged in TopX! Now your rank is X of X.

Ако играчът излезе от топX, ще му изпише следното съобщение:
Bad, you have been kicked out of TopX! Now your rank is X of X.

Имайте предвид че X при топа е числото зададено от вас чрез cvar, както споменах.

Персонализиране на HUD съобщенията

Чрез конфигурационния файл HudMessages.ini може да си персонализирате HUD съобщенията. Ето и списък с опциите + обяснение.
  • COLOR - Цвета RGB на HUD съобщенията. Стойностите са от 0 до 255. Може да използвате 256 за произволен цвят.
  • POSITION - Позициите X и Y на HUD съобщенията.
  • EFFECT - Ефект на HUD съобщенията.
    • 0 е статично, без ефект.
    • 1 е премигване.
    • 2 е пишеща машина.
  • DURATION_EFF - Времетраенето на HUD ефектите.

Може да използвате AMXX-BG HUD Генератора за помощ при персонализирането.

Настройки в кода на плъгина

Може да променяте както желаете съобщенията, HUD-овете, цифрите и другите неща от кода, но ако нямате голяма представа от скриптинг, за предпочитание е да промените само тези редове:
#define DEFAULT_ROLE_NAME "Player" /* Uncommenct (remove "//") this line if you want to use OciXCrom's Chat Manager's prefixes*/ //#define USE_CRX_PREFIXES #define STATSX_MOTD_STYLE "<link rel='stylesheet' href='http://your_link/statsx.css'>" #define SHOW_BOTH_MOST "^n^n^n^n^n^n^n" #define SHOW_ONE_MOST "^n^n^n^n^n^n^n^n^n" #define SHOW_NO_MOST "^n^n^n^n^n^n^n^n^n^n^n"

Последните неща се ползват за подредба на HUD съобщенията в края на рунда ако някои от тях са изключени.
STATSX_MOTD_STYLE задължително трябва да се промени, по-долу ще разберете защо.

Променяне на дизайна на motd екраните

Ето и един супер кратък урок как може да промените някои цветове и табове на motd екраните. За целта отваряте файла statsx.css.
И за всяко нещо (table, th) в скобите може да промените настройките, стига да се сетите кое за какво е. Например ако искате да промените цвета на заглавията, в скобите на th променяте color на каквато стойност решите (в случая трябва да е html color code).
Изключително лесно нали? По същия начин може да промените цвета, размера и подредбата на текстовете, цвета на table-ите, големината на заглавията и много други! Всичко е във ваши ръце, просто трябва да си играете докато нагодите всичко както ви подхожда най-много.

Cvars

  • statsx_new_top_info (default: 15) - Топ бройката, в която играч трябва да влезе/излезе за да го уведоми на следващия рунд. (минимална стойност: 1, максимална стойност: 15)
  • statsx_new_maptop_num (default: 10) - Бройката играчи която да се показва при написване на командата /maptop. (минимална стойност: 1, максимална стойност: 15)
  • statsx_new_prefix (default: &x04[StatsX New]&x01) - Префикса в чата.
  • amx_statsx_duration (default: 12.0) - Времетраенето на HUD съобщенията.

ChangeLog

version 1.0
  • Първи рилийз.
version 1.1
  • Оправен е бъга с неправилно излизащите статистики на играчите при HUD съобщение в края на рунда.
  • Оправен е бъга при изключен switch да излизат HUD съобщения.
  • Премахнати са HUD съобщенията при Game Commencing/Restarting.
  • Game Score-а се рестартира при Game Commencing/Restarting.
  • Вече HUD съобщенията отляво са направени да са едно цяло, понеже предишния брой беше 5, което е над максимума за излизане на HUD съобщения на екрана (4). И по този начин се бъгваха.
  • Вече MOTD екраните излизат от първия път и не се гасят моментално (не трябва играчът да пише 2 пъти командата за да се отворят).
  • Много лека оптимизация на кода.
version 1.2
  • Оправен е бъга разстоянието на жертвите да е едно и също за всички играчи.
  • Оправени някои бъгове при HUD статистиките.
  • Включената/изключената опция от командата /inforank се запазва завинаги.
  • Корекции по кода.
  • Нов дизайн, който може да ползвате. Снимките може да видите от тук.
version 1.3
  • Оправени бъгове по HUD съобщенията...
  • Оправен е бъга някой път в чата да излизат двойно съобщенията.
  • Оправен е бъга при умиране от бомба да излиза KillerChat.
  • Редакции по кода.
version 1.4 final
  • Добавен е lang файл.
  • Добавен е конфигурационен файл чрез който може да си персонализирате HUD съобщенията.
  • AMXX имат интересен бъг при който при удар в съответна част на тялото, някой път не излиза (в чата и HUD-a) самото име на частта на тялото. Тоест някой път нищо не излиза. Вместо да не излиза нищо, е направено да изписва съобщение като no body hits. Което пък ще е полезно да се показва, в случай че играч хвърли граната по някого, тъй като при този случай отново не излиза името на частта на тялото.
  • Оправен е проблема да не излизат top15 и stats motd-тата след край на мапа, ако са активирани.
  • Добавена е нова statsx опция за персонализиране - EndMapTop (показва /maptop след край на мапа).
  • Обновен е statscfg.txt lang файла, за да може да се ползва за всички AMXX версии до 1.10 без да показва в stats settings менюто в игра, че липсва lang текст.
Инсталация

Инсталирате като всеки друг плъгин.
ВАЖНО !!! За да работи правилно дизайна на мотд екраните, трябва да преправите този ред от кода: #define STATSX_MOTD_STYLE "<link rel='stylesheet' href='http://your_link/statsx.css'>" като замените your_link, с вашия хостинг линк който ще води до statsx stylesheel файла. ХОСТИНГ ЛИНКА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПУБЛИЧЕН, АКО ИСКАТЕ ДИЗАЙНА ДА СЕ ВИЖДА ОТ ВСИЧКИ ИГРАЧИ! СЪЩО ТАКА Е ДОБРЕ ДА НЕ Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ, ЗА ДА НЕ ТРУПА МНОГО СИМВОЛИ В МОТД ЕКРАНИТЕ И ДА НЕ СТАНЕ ТОВА КОЕТО СПОМЕНАХ ПО-ГОРЕ!
Също така не забравяйте да изключите стария statsx плъгин.

statsx_new.rar
v1.4 final b
(29.53 KiB) Свалено 377 пъти
statsx_new.rar
v1.4 final b
(29.53 KiB) Свалено 377 пъти

Стари версии:
Скрито съдържание
Форумът изисква да си влезнал в акаунта си за да можеш да четеш това.


Може да видите сървърите които ползват плъгина от тук.
Прикачени файлове
statsx_new.rar
v1.4 final
(24.16 KiB) Свалено 374 пъти
statsx_new.rar
v1.4 final
(24.16 KiB) Свалено 374 пъти
statsx_new.rar
v1.3
(21.59 KiB) Свалено 230 пъти
statsx_new.rar
v1.3
(21.59 KiB) Свалено 230 пъти
statsx_new.rar
v1.2
(21.64 KiB) Свалено 218 пъти
statsx_new.rar
v1.2
(21.64 KiB) Свалено 218 пъти
statsx_new.rar
v1.1
(21.5 KiB) Свалено 240 пъти
statsx_new.rar
v1.1
(21.5 KiB) Свалено 240 пъти
statsx_new.rar
v1.0
(21.36 KiB) Свалено 257 пъти
statsx_new.rar
v1.0
(21.36 KiB) Свалено 257 пъти
Последно промяна от Tornado_SW на 24 Дек 2022, 11:36, променено общо 17 пъти.

Аватар
lantimilan
Извън линия
Foreigner
Foreigner
Мнения: 424
Регистриран на: 29 Ное 2017, 22:49
Се отблагодари: 31 пъти
Получена благодарност: 3 пъти

StatsX New [Нова StatsX система]

Мнение от lantimilan » 27 Апр 2020, 09:38

I dont know , its very beautiful this plugin thanks for shared, i want to ask we need to disable old plugin o nor statsx.amxx ?

Аватар
atmax
Извън линия
Потребител
Потребител
Мнения: 492
Регистриран на: 22 Мар 2018, 15:06
Се отблагодари: 37 пъти
Получена благодарност: 43 пъти

StatsX New [Нова StatsX система]

Мнение от atmax » 27 Апр 2020, 09:58

How do you use your statsx with old statsx enabled? The answer of your question is disable both and use only this.
Rest in peace my friend I always will remember you! 🖤👊

Аватар
lantimilan
Извън линия
Foreigner
Foreigner
Мнения: 424
Регистриран на: 29 Ное 2017, 22:49
Се отблагодари: 31 пъти
Получена благодарност: 3 пъти

StatsX New [Нова StatsX система]

Мнение от lantimilan » 27 Апр 2020, 10:17

thanks, sometimes is more good to ask :D

Аватар
EMOTO2.COM
Извън линия
Потребител
Потребител
Мнения: 344
Регистриран на: 11 Яну 2018, 17:02
Се отблагодари: 26 пъти
Получена благодарност: 31 пъти
Обратна връзка:

StatsX New [Нова StatsX система]

Мнение от EMOTO2.COM » 28 Апр 2020, 06:56

Поздравявам те за направените модификации. Винаги съм ползвал оригиналния statsx от мода но като ти видях темата и снимките който си направил ми стана интересно. Ще направя някой тестове и ако всичко е добре ще оставя плугина по сървърите. Иначе защо си направил да се запазва всичко по steam id ? Ако може добави квар опция по какъв начин да се запазва (nick, steam id, ip) защото при мен steam id не е добър вариянт. Също ще е добре да напишеш в темата какви модули се изискват ... понеже са със 3 повече от обикновенния плугин.
Присъедини се към най-доброто място за игра!
https://emoto2.com/

Аватар
dem12
Извън линия
Потребител
Потребител
Мнения: 56
Регистриран на: 06 Юни 2019, 10:04
Се отблагодари: 16 пъти
Получена благодарност: 6 пъти

StatsX New [Нова StatsX система]

Мнение от dem12 » 28 Апр 2020, 09:36

ВАЖНО !!! За да работи правилно дизайна на мотд екраните, трябва да преправите този ред от кода: #define STATSX_MOTD_STYLE "<link rel='stylesheet' href='http://your_link/statsx.css'>" като замените your_link, с вашия хостинг линк който ще води до statsx stylesheel файла.
 ! Съобщение от: dem12
WTF :@

Аватар
OciXCrom
Извън линия
Администратор
Администратор
Мнения: 7206
Регистриран на: 06 Окт 2016, 19:20
Местоположение: /resetscore
Се отблагодари: 117 пъти
Получена благодарност: 1295 пъти
Обратна връзка:

StatsX New [Нова StatsX система]

Мнение от OciXCrom » 28 Апр 2020, 14:28

EMOTO2.COM написа: 28 Апр 2020, 06:56 Поздравявам те за направените модификации. Винаги съм ползвал оригиналния statsx от мода но като ти видях темата и снимките който си направил ми стана интересно. Ще направя някой тестове и ако всичко е добре ще оставя плугина по сървърите. Иначе защо си направил да се запазва всичко по steam id ? Ако може добави квар опция по какъв начин да се запазва (nick, steam id, ip) защото при мен steam id не е добър вариянт. Също ще е добре да напишеш в темата какви модули се изискват ... понеже са със 3 повече от обикновенния плугин.
Няма никакво значение какви модули изисква, особено когато ползва стандардните от АМХХ които няма как да нямаш в 2020 година. Модулите се активират автоматично ако плъгин ги изисква.

ПС: не всички библиотеки са модули.

Аватар
EMOTO2.COM
Извън линия
Потребител
Потребител
Мнения: 344
Регистриран на: 11 Яну 2018, 17:02
Се отблагодари: 26 пъти
Получена благодарност: 31 пъти
Обратна връзка:

StatsX New [Нова StatsX система]

Мнение от EMOTO2.COM » 28 Апр 2020, 19:42

OciXCrom написа: 28 Апр 2020, 14:28 Няма никакво значение какви модули изисква, особено когато ползва стандардните от АМХХ които няма как да нямаш в 2020 година. Модулите се активират автоматично ако плъгин ги изисква.

ПС: не всички библиотеки са модули.
В по-голям процент от сайтовете и форумите в който има качени плугини обикновенно има подробна информация за модулите и изискванията на плугина. Дадох просто малък съвет на човека какво да направи, ако нежелае си е негово решението. А това го написах защото имам нещо на предвид. Това което казваш е така но лично при мен нещата седят малко по друг начин. Всички модули който не се ползват съм ги изтрил и ако трябва да добавям плугин изискващ други модули съответно трябва да добавя и модулите ...
Правя разлика между библиотека и модул. Както написах в първия ми отговор разликата в МОДУЛИТЕ от оригиналния плугин и този са 3.
При оригиналния който ползвам е нужен само 1 модул (csx).

Код за потвърждение: Избери целия код

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <csx>
А при тази модификация са нужни общо 4 модула.

Код за потвърждение: Избери целия код

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <csx>
#include <nvault>
#include <cromchat>
#include <hamsandwich>
#include <fakemeta>
Присъедини се към най-доброто място за игра!
https://emoto2.com/

Аватар
OciXCrom
Извън линия
Администратор
Администратор
Мнения: 7206
Регистриран на: 06 Окт 2016, 19:20
Местоположение: /resetscore
Се отблагодари: 117 пъти
Получена благодарност: 1295 пъти
Обратна връзка:

StatsX New [Нова StatsX система]

Мнение от OciXCrom » 28 Апр 2020, 20:33

Ако сайтовете които посещаваш са с информация от преди 15 години когато модулите не се активираха автоматично, тогава да, има нужда от такава информация. Конкретно в тази модификация няма нито един допълнителен модул който стандартната АМХХ инсталация не го съдържа, така че тази информация е напълно ненужна според днешни стандарти. Да казваш, че си изтрил fakemeta или hamsandwich от сървъра ти е доста глупаво и безсмислено.

Аватар
Tornado_SW
Извън линия
AMXX Скриптър
AMXX Скриптър
Мнения: 159
Регистриран на: 04 Фев 2020, 22:41
Се отблагодари: 28 пъти
Получена благодарност: 76 пъти
Обратна връзка:

StatsX New [Нова StatsX система]

Мнение от Tornado_SW » 29 Апр 2020, 04:55

UPDATE
Version 1.1

  • Оправен е бъга с неправилно излизащите статистики на играчите при HUD съобщенията в края на рунда.
  • Оправен е бъга при изключен switch да излизат HUD съобщения.
  • Премахнати са HUD съобщенията при Game Commencing/Restarting.
  • Game Score-а се рестартира при Game Commencing/Restarting.
  • Вече HUD съобщенията отляво са направени да са едно цяло, понеже предишния брой беше 5, което е над максимума за излизане на HUD съобщения на екрана (4). И по този начин се бъгваха.
  • Вече MOTD екраните излизат от първия път и не се гасят моментално (не трябва играчът да пише 2 пъти командата за да се отворят).
  • Много лека оптимизация на кода.

NEW Може да видите сървърите, които ползват плъгина от тук.
NEW ChangeLog, може да го видите в главното мнение.

Вече спокойно мога да кажа, че няма никакви бъгове по системата, поне от 1000 теста не забелязах такива. Но вие веднага може да споделите ако откриете. Също така в скоро време ще добавя lang файл и възможност за custom-изиране на hud съобщенията както бях споменал първия път. :)

Публикувай отговор
  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Неодобрени/стари плъгини”

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта